- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Подле Изетбеговићеве обмане

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да председник СДА Бакир Изетбеговић, како је навео, подло и упорно покушава да обмане недавно рођене да је Србија ратовала у БиХ.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Реагујући на тврдњу Изетбеговића да је Србија разарала на Балкану и да нема где није направила проблем у протеклих 30 година, Додик је за Срну изјавио да Изетбеговић тиме жели да поручи да је БиХ муслиманска, а да су сви који нису муслимани однекуд дошли.
„Ми смо вековима своји на своме, дочекивали и испраћали империје од којих су неке, попут Отоманске, у БиХ оставиле видљив траг“, истакао је Додик.
Додик је навео да је жалосно да Бакир Изетбеговић након свега што су прошли народи у БиХ свом народу помиње рат као опцију, пренео је РТРС.
„Нико није заслужио такав терор од својих политичких представника, па ни муслимани у БиХ“, сматра Додик.
Према његовој оцени, некадашњи лидер Бошњака Алија Изетбеговић жртвовао је мир за муслиманску државу коју није добио, јер су Срби, као аутохтон народ на тим просторима, успели да одбране своје куће и имања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала