- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мигранти у чамцима преко Ламанша стижу у Велику Британију, оборен рекорд

© Sputnik / Sputnik FranceЛаманш
Ламанш - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Скоро 700 миграната ушло је у Велику Британију прешавши Ламанш за само један дан, што је рекорд за ову годину. Ову информацију саопштило је данас Министарство одбране Велике Британије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Укупно 696 миграната у 14 малих чамаца прешло је у понедељак канал између Француске и Велике Британије. Претходни рекорд постављен је у априлу, када је прешла 651 особа.
Иако су француске власти зауставиле један од бродова са 35 људи, француска влада је оптужена да није испунила своју моралну дужност да заштити угрожене људе и спречи кријумчаре да искоришћавају мигранте који покушавају да пређу у Велику Британију.
"Француска има моралну и међународну обавезу да заштити угрожене људе, спасе животе, заустави кријумчаре људи и бори се против организованог криминала", рекла је посланица Торијеваца Натали Елфике, преноси Б92.
Са овим бројем, укупан број миграната који су у Велику Британију стигли преласком Ламанша 2022. године премашио је 17.000.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала