- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: САД директно умешане у борбена дејства у Украјини

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Изјаве представника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Вадима Скибицког потврђују да су Сједињене Америчке Државе директно умешане у борбена дејства у Украјини, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Не треба нам никаква друга потврда директног учешћа Сједињених Америчких Држава у борбеним дејствима на територији Украјине. Испорке оружја не прате само упутства о његовој употреби, већ у овом случају оно обавља функцију нишанџије у свом најчистијем облику“, рекла је Захарова на брифингу.
Она је нагласила да су „САД директно умешане, ништа друго не треба да се зна колико су дистанцирани од ситуације“.
„Они су у потпуности укључени. Сада представници Кијева говоре о њиховој војној умешаности не само кроз набавку наоружања, већ кроз управљање персоналом у редовима Оружаних снага Украјине, директним наређењима и избором циљева“, додала је Захарова.
Скибицки је раније у интервјуу за „Телеграф“, говорећи о коришћењу америчких ракетних система „Химарс“ од стране украјинске војске, одбио да директно одговори чије сателитске снимке Украјина користи за такве нападе, али је указао да се пре напада консултују са Сједињеним Америчким Државама, а оне евентуално могу да откажу нападе ако „нису задовољни предвиђеним циљем“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала