Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Припадници Росу отели Србина и санитетско возило

© Фото : Јутјуб/Косово онлајнБлиндирана возила Росу
Блиндирана возила Росу - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су данас на северу покрајине припадници Росу зауставили санитетско возило које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

О овом, како каже, скандалозном догађају, Петковић је обавестио високог представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.
Петковић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да се инцидент догодио око 14 сати на путу Лепосавић-Косовска Митровица код Грабовца и најавио да ће због тога бити поднета кривична пријава против Аљбина Куртија који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији.
Како је рекао Петковић, дан након умиривања тензија на северу КиМ Курти креће са новим, најтежим провокацијама.
"Четири полицајца Росу до зуба наоружаних, маскирани су киднаповали Дејана, а један припадник Росу је сео за волан сантитетског возила и сви су отишли у непознатом правцу ка југу", рекао је Петковић.
Разлог због којег се то догодило, наводи Петковић, јесте што је Дејан Спахић превозио лекове из Дома здравља у Лепосавићу ка Здравственом центру у Косовској Митровици.
"Аљбин Курти удара и на наше болеснике, пацијенте који су у тешком стању и који чекају на ове лекове и инфузиони материјал. После удара на таблице и личне карте, сада на ред долазе и здравствене институције", рекао је Петковић.
Он је додао да је српски народ изузетно и узнемирен јер нико не зна шта је следећи потез Куртија и да је о овом догађају обавестио и Мирослава Лајчака, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала