- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ваздушно-космичке снаге Русије ликвидирале до 500 неонациста

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуски војници у Донбасу
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
У насељима Мерефа и Чугујев у Харковској области је у високопрецизним нападима Ваздушно-космичких снага Русије ликвидирано до 500 припадника 92. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и велика количина војне технике, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У нападима Ваздушно-космичких снага Русије на борбене положаје 54. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејону насеља Маријинка Доњецке Народне Републике, ликвидирано је више од 50 неонациста 2. батаљона ове формације.
Поред тога, високопрецизним оружјем руских снага, извршен је напад на привремени пункт украјинске „Легије странаца“ у области града Николајева и том приликом је ликвидирано 250 плаћеника и уништено преко 20 јединица војне технике.
Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне трупе и артиљерија уништиле су 152 објекта.
Наводи се и да је у оквиру контрабатеријске борбе потиснуто 11. артиљеријских водова и четири вода вишецевних бацача ракета.
Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са ударима на војне објекте на територији Украјине.
Током претходног дана погођено је пет командних места, међу којима 36. бригада морске пешадије у Николајевској области, 92. механизована бригада у рејону Циркуни Харковске области, као и људство и војна техника Оружаних снага Украјине у 142 округа.
Уништено је седам складишта са муницијом у различитим рејонима.
У оквиру контрабатеријске борбе погођене су две артиљеријске хаубице „Гиацинт“ у рејонима насеља Держинск и Новгородско у ДНР.
Руска средства противваздухопловне одбране током претходних 24 часа обориле су пет украјинских дронова, а такође су у Херонској области пресретнуте две ракете из вишецевног ракетног система „Ураган“.
Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 261 авион, 145 хеликоптера, 1.664 беспилотне летелице, 361 противваздушни ракетни систем, 4.225 тенкова и других оклопних борбених возила, 782 вишецевних бацача ракета, 3.240 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 4.655 јединица специјалних војних возила.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала