- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о могућој посети Пелосијеве Тајвану: Вашингтон дестабилизује свет

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је ситуацију око могуће посете председнице Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси Тајвану, рекавши да Вашингтон дестабилизује свет.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Вашингтон уноси дестабилизацију у свет. Последњих деценија ниједан решени сукоб, али много испровоцираних“, написала је Захарова на свом Телеграму.

Раније је Генерална управа царина Кине обуставила увоз у континенталну Кину више од три хиљаде производа из више од сто прехрамбених компанија са Тајвана усред могуће посете Тајпеју председнице америчког Представничког дома Ненси Пелоси. Напомиње се да су на црној листи компаније које се баве производњом чаја, сушеног воћа, меда, зрна какаоа и поврћа. Забрана укључује и производе са око 700 рибарских бродова.
Раније су тајвански медији јавили да би Пелосијева, које предводи америчку делегацију, требало да слети између 21 и 22.30 у уторак по локалном времену (15-16.30 по средњоевропском времену) на аеродром Сонгшан у Тајпеју.
Погледајте и емисију „Нови Спутњик поредак“, у којој смо анализирали зашто Вашингтон провоцира Пекинг и зашто расте опасност од избијања оружаног сукоба између Кине и Америке у Западном Пацифику:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала