- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда креће у напад на ЛШ – Станковић има само једну дилему за разбијање „легије странаца“

© Фото : ФК Црвена звездаТренер Црвене звезде Дејан Станковић
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде у среду од 20.45 дочекују Пјуник у мечу 3. кола квалификација и крећу у поход на Лигу шампиона. Тренер црвено-белих Дејан Станковић максимално је опрезан пред први европски изазов и има само једну дилему када је стартних 11 у питању, за двобој са „легијом странаца“ из Јерменије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Доминантно је Црвена звезда стартовала у Суперлиги Србије, где има максималних четири од четири уз фантастичну гол разлику 17:1. На крилима тих победа шампион Србије креће да крчи пут ка Европи где коначно ужива бенефите из претходних сезона, па се овога пута укључио тек од трећег кола.
Звезда је апсолутни фаворит у двобоју са Пјуником који у својим редовима има чак 18 странаца. Чак четворицу Срба има Пјуник - Зоран Грајић, Немања Младеновић, Урош Ненадовић и Борис Варга, ту су и играчи из Хрватске, Северне Македоније, Русије, Молдавије, Венецуеле, Бразила и Нигерије. Ипак, јасно је да то нису врхунски фудбалери и да ту нема репрезентативаца.
Ипак, данас сви играју фудбал, лопта је округла тако да Звезда сасвим сигурно неће дозволити опуштање.
"Сезону смо почели са четири победе на најбољи могући начин и нема разлога да тако не наставимо у среду увече. Очекује нас утакмица против тима који је првак Јерменије и сигурно неће бити лако, али морамо да будемо реални и кажемо да на Маракани ни много већи клубови не могу да се наиграју фудбала", рекао је Александар Катаи, најбољи фудбалер српског шампиона.
Када је стартних 11 Звезда у питању, тренер Дејан Станковић практично има само једну дилему, а и она је проузрокована здравственим стањем. Очекује се да казнена експедиција с Маракане истрчи на терен у формацији 4-2-3-1.
Наиме, Страхиња Ераковић се опоравио од повреде и тренирао је пуним интензитетом последњих дана, па остаје да се види да ли ће га Станковић од првог минута "бацити у ватру" или ће калкулисати.
Место на голу резервисано је за Милана Борјана, баш као што је и Милан Родић "зацементиран" на позицији левог бека. Штоперски пар чиниће, баш као и у претходном мечу против Радника - повратник Немања Милуновић и Александар Драговић.
Једина дилема биће позиција десног бека и то да ли ће од првог судијског звиждука то место припасти Марку Гобељићу или поменутом Страхињи Ераковићу.
Испред последње четворке биће Гелор Канга који игра одлично ове сезоне и ужива огромно поверење Станковића и комплетног стручног штаба.Уз Габонца ће дејствовати Кингс Кангва који је можда и најпродуктивнији играч Звезде на старту сезоне и испоставио се као огромно појачање и пун погодак, а испред њих Мирко Иванић.
Плесао је везиста из Замбије по терену против Радника, направио је један слалом испред противничког шеснаестерца, а онда у стилу највећих мајстора закуцао лопту под пречку немоћног голмана (6:0).
© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Александар Катаи
Наравно, позиција десетке резервисана је за Александра Катаија, док ће по десном крилу атаковати брзоноги Осман Букари. Предност у самом шпицу нападу, по свему судећи, добиће повратник на Маракану Александар Пешић, док ће горостас из Бегеча Милан Павков шансу вребати са клупе.
Свестан је Станковић да је поменути сусрет против Јермена можда и пресудан и да треба направити залиху пред реванш, практично решити питање победника већ у том првом сусрету, док је реванш идућег уторка у Јерменији (9. август).
„Завршни циљ је пролаз. Како ће се дођи д тога не занима ме. Занима ме само циљ, ако се то деси, бавићемо се даљим ривалима. Али, за нас је овај меч пресудан. За клуб, навијаче, за целину“
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија
Дејан Станковић
тренер Звезде
И Звезда је позвала своје навијаче да дођу одевени у црвено-беле дресове, да јој дају ветар у леђа пред прву европску битку ове сезоне. У случају да Звезда прескочи Пјуник против којег је изразити фаворит, у плеј-офу је чека победник дуела Макаби Хаифа - Аполoн Лимасол.
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Српска левица која је залудела Европу донела одлуку: „Срећан сам“
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Станковић о Лиги шампиона: Звезди се нико неће склонити са пута
Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Звезда сазнала име ривала у плеј-офу за Лигу шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала