- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: САД признале да су створиле „ИТ војску Украјине“ за нападе на Русију

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаНапад интернет вируса на компјутерску мрежу
Напад интернет вируса на компјутерску мрежу - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и њихови савезници користе информационе технологије за офанзивне циљеве и признају стварање „ИТ војске Украјине“ за напад на руску инфраструктуру, изјавио је за Спутњик заменик министра иностраних послова Русије Олег Сиромолотов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Говорећи о трећој седници радне групе отвореног састава Уједињених нација за питања информационо-комуникационих технологија (ИКТ) он је саопштио да је руска делегација на њој, „базирајући се на чињеницама, подсетила да управо САД и њихови савезници користе ИКТ у офанзивне сврхе“.
Дипломата је саопштио да је руска страна предложила САД да користе специјализоване канале за решавање несугласица у сајбер сфери и да Москва, за разлику од противника, одговара на захтеве.
Сиромолотов је истакао да западне земље оптужујући Русију за сајбер нападе, не пружају никакве доказе. Како је рекао, функционери западних држава морају неког да окриве.

„Најједноставније и најразумљивије за домаће кориснике у Северној Америци и Европи је тврдити да је за све невоље у информационом простору одговорна Русија“, нагласио је он.

Руски дипломата је на седници категорички демантовао све оптужбе на рачун Москве.
Он се, такође, осврнуо на то што САД, дрско, нису издале визе многим члановима руске делегације, ради учешћа у преговорима о информационој безбедности у УН и да су се показале као неодговоран партнер.
Између осталог, изненада је отказана виза и специјалном представнику руског председника за питања међународне сарадње у области информационе безбедности Андреју Крутском.
Крутски, који је и директор Департмана за међународну информациону безбедност МИП Русије, у јуну је објавио да хакерске групе из Украјине, као и САД и Грузије извршавају сајбер нападе на руске државне органе, базе података руских и страних држављана. Он је навео да у противправним операцијама учествују 22 хакерске групе, од којих су најактивнија „ИТ-Војска Украјине“, америчка GhostClan, грузијска GNG, пољска Squad303.
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
РУСИЈА
Москва: Ако се наставе украјинске сајбер-провокације уз помоћ САД, одговор Русије биће одлучан
Припадници америчке сајбер-команде - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Пентагон: Амерички стручњаци изводе сајбер-операције као подршку Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала