- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нова ескалација у Нагорно Карабаху - проглашена делимична мобилизација

© Sputnik / Юрий Алексеев / Уђи у базу фотографијаЗаставе испред председничке палате у Степанакерту у Нагорно-Карабаху
Заставе испред председничке палате у Степанакерту у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Лидер непризнате републике Нагорно Карабах Араик Арутјуњан објавио је делимичну мобилизацију због заоштравања ситуације у региону, саопштила је његова прес-служба.
"Арутјуњан је потписао указ, којим је 3. августа 2022. године у републици објављена делимична војна мобилизација", наводи се у саопштењу.
Министарство одбране Нагорно Карабаха саопштило је раније да су у нападу азербејџанске војске погинула двојица војника Карабаха, док је 14 повређено.
„Трећег августа од 09:00 јединице Оружаних снага Азербејџана, грубо кршећи режим прекида ватре, напале су минобацачима и беспилотним летелицама борбене положаје Војске Карабаха и базу једне од војних јединица“, објавила је прес-служба Министарства одбране непризнате републике.
Са друге стране, званични Баку је оптужио војно-политичко руководство Јерменије за погибију азербејџанског војника у Карабаху. Како су саопштили, Оружане снаге Азербејџана су преузеле контролу над неколико висоравни у овој непризнатој републици. Ову операцију су назвали "Одмазда".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала