- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Поражавајући податак: За пет дана 26.000 саобраћајних прекршаја у Србији

© Youtube/RTVSrece2012Саобраћајна полиција
Саобраћајна полиција - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије Управе саобраћајне полиције у петодневној акцији појачане контроле свих учесника у саобраћају контролисали су укупно 53.621 возило и открили 25.878 прекршаја.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Готово половина откривених прекршаја били су прекршаји прекорачења брзине, укупно 12.535. Када је реч о овом прекршају, пресретачи су зауставили девет возача, углавном страних држављана, који су управљали возилом брзином већом од 210 километара на сат.
Тако је у недељу 31. јула око 00.25 часова из саобраћаја искључен двадесетједногодишњи држављанин Србије који се на ауто-путу Београд - Шид код Сурчина кретао „пасатом“ брзином од чак 252,3 километара на час, а тестирањем је утврђено да је имао 1,76 промила алкохола у организму.
Осим тога он је са пробном возачком дозволом управљао у време када то није дозвољено законом и снага мотора возила већа је од 80 кW. Прекршајни суд у Београду осудио је возача на казну рада у јавном интересу у трајању од 240 сати, новчану казну од 120.000 динара, заштитну меру забране управљања моторним возилом у трајању од девет месеци и 15 казнених поена, због чега ће му бити одузета возачка дозвола.
Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 1.416 возача, од којих је 218 задржано на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.
У службеним просторијама задржано је и 56 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.
Током акције од 29. јула до 2. августа санкционисано је 5.755 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса, 100 возача због непрописног превожења деце у возилу, као и 1.421 возач који је непрописно користио мобилни телефон за време вожње.
Како предстоји период музичких фестивала на којима се очекује присуство великог броја посетилаца, Управа саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле и у наставку летње сезоне, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала