- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Прслук са вентилатором: Нови „трошак“ за власнике кућних љубимаца /фото/

CC0 / / Чивава
Чивава - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Како би помогла кућним љубимцима да преброде непријатне летње врћине, токијска компанија која се бави производњом одеће за труднице рекламира прслуке са уграђеним вентилатором који ће помоћи псима и мачкама да се расхладе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Власници паса сада могу да купе носиве вентилаторе. Тешки само 80 грама вентилатори раде на батерије и причвршћени су за животињу мрежастим прслуком, а уређај издувава хладан ваздух око њиховог тела.
Реи Узава, председница компаније која производи одећу за труднице „Слатка мама" каже да је на идеју дошла након што је видела колико је њеној чивави било тешко када су изашли у шетњу.
Токио је доживео најдужи топлотни талас од краја јуна, са температурама до 35 степени девет дана узастопно, након што је кишна сезона рано завршила.
„Ове године скоро да није било кишне сезоне, па су врели дани дошли рано“, наглашава Узава, која је прслуке направила у сарадњи са ветеринаром, преноси РТС.
Мами Кумамото, која има минијатурну пудлицу по имену Пурин и теријера по имену Моко, наводи да је покушавала своје љубимце да расхлади пакетима сувог леда током шетњи. „Много је лакше шетати псе са овим вентилатором“, рекла је она за Ројтерс.
Прслук „кул дог“ је погодан и за мачке, а изгледа да је направљен по узору на јакне за хлађење које су све популарније међу грађевинским и другим радницима у Јапану који много времена проводе напољу.
Не очекује се да ће потражња ускоро опасти јер су температуре поново порасле током викенда, због високог ваздушног притиска у већем делу Јапана. Иако се за четвртак и петак прогнозира нешто мање топло време, очекује се да ће температуре поново порасти током викенда и да ће током већег дела следеће недеље бити око 30 степени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала