- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: У Лавовској области уништено складиште оружја испорученог из Пољске

© Sputnik / Валентин Капустин / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-30СМ Ваздушно-космичких снага Русије током специјалне војне операције
Вишенаменски ловац Су-30СМ Ваздушно-космичких снага Русије током специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
У нападима високопрецизног оружја руских Ваздушно-космичких снага на привремену дислокацију јединица 81. ваздушне бригаде Оружаних снага Украјине у Николајевки и Доњецкој Народној Републици погинуло је више од 50 неонациста и заплењено шест возила, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.
Високопрецизним ракетама дугог домета са ваздушним лансирањем у Лавовској области уништена је база за складиштење оружја и муниције стране производње која је кијевском режиму испоручена из Пољске, додао је Конашенков.

Према његовим речима, у Харковској области су због великих губитака од артиљеријске ватре команданти јединица 132. извиђачког батаљона одбили да поштују наређења команде, прешли реку Северски Донец са својим особљем и отишли ​​на другу локацију.

Конашенков је додао да оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са нападима на војне објекте на територији Украјине. Претходног дана погођена су три командна места, укључујући штаб батаљона 72. механизоване бригаде у ДНР и 65. механизоване бригаде у Запорошкој области, као и људство и војна техника Оружаних снага Украјине у 133 округа.
Уништена су четири складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције у Николајевској области и Доњецкој Народној Републици, као и складиште горива за војну технику у Николајевској области, додао је Конашенков.
Током контрабатеријске борбе уништена су два вода вишецевних ракетних система „Град“, три артиљеријска вода „Мста Б“, три вода артиљеријског оруђа „Гвоздика“ и два вода хаубица Д-30 на ватреним положајима у Доњецкој Народној Републици.
Руски ПВО системи су током протеклог дана оборили пет украјинских беспилотних летелица у Доњецкој Народној Републици и Харковској области.
Осим тога, пресретнуте су две балистичке ракете „Точка У“ у Херсонској области.
Од почетка специјалне војне операције укупно је уништено: 261 авион, 145 хеликоптера, 1.669 беспилотних летелица, 361 противваздушни ракетни систем, 4.231 тенк и других оклопних возила, 782 вишецевна бацача ракета, 3.242 артиљеријска оруђа и минобацача, као и 4.676 јединица специјалних војних возила.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала