- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић открио да Србија остаје без двојице НБА играча па поменуо Јокића: Он је као тамбура

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, на конференцији за медије пред важне мечеве за квалификације на Светско првенство открио је да из НБА Србија није добила дозволу за Николу Јовића и Алексеја Покушевског. Селектор је такође истакао да је задовољан формом Николе Јокића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србију је обрадовала вест да је Никола Јокић са осатком репрезентације дошао на окупљање, али ће селекција Светислава Пешића ипак бити ускраћена за двојицу НБА играча.
Мајами и Оклахома нису дали дозволе Николи Јовићу и Алексеју Покушевском да помогну репрезентацији током квалификација за Светско првенство.
„Радујемо се што је већина ту. Копривица и Симанић су болесни, надамо се да ће се за дан-два прикључити, Јовић и Покушевски - за њих нисмо добили дозволу. Они од њих траже да буду тамо у августу, вероватно се боре за место у екипи. Ово остало је, имамо искуства, то су одлични момци, нисмо се приказали у сјајном светлу што се тиче резултата, али ти момци који су направили тај програм... желим да их подржим, не само да су дошли, него су радили најбоље што су могли. Доста њих ће добити шансу, они треба да буду оно што екипу чини екипа. Екипу не чини најбољих 12 кошаркаша, већ они који се најбоље слажу. О звездама не причамо, звезде су на терену и тамо ће се све видети“, Пешић.
Селектор је причао и о Николи Јокићу за ког истиче да је дошао у доброј форми и да је срећан што је са остатком тима.
Јокић је дошао добро припремљен. Најважније је да он буде у добром физичком стању, не само он, него и сви. Он је као тамбура у овом тренутку, средио је своје тело. Дошао је такав из Америке. Физички је припремљен, радује се што је са репрезентацијом. Види се на тренингу у приватном дружењу са играчима и они се радују што је ту. Са Јокићем је ситуација доста повољна. Ради добро, тренира добро. Остаје после тренинга, долази први, последњи излази. Жели да се припреми добро и за њега је ова ситуација таква, мало се променила, није игра, али се другачије ради. Различити су кошеви, димензије, линија за три поена. У НБА постоји другачија игра у рекету, овде је пуно доле. Другачије је у Европи. Није неколико година у Европи, као и свакоме треба му време да се адаптира на начин игре у Европи. Знате како, ако имаш знање, брже се прилагођаваш. Њему то знање не фали колико знам“, истакао је Пешић.
Кошаркаши Србије пре Евробаскета (од 1. до 18. септембра) одиграће две утакмице квалификација за Мундобаскет против Грчке (25. август) и Турске (28. август).
„Причаћемо о Грцима и Турцима кад дође време. Свака је утакмица другачија, свака је изазовна. Турска је један од кандидата, можда не у првом кругу, али тамо где се ми сада налазимо. И они имају исте амбиције као што су и наше“, изјавио је селектор кошаркашке селекције Србије.
Пешић је истакао да је примарни циљ да се екипа више зближи, а да за рад постоје сви потребни услови.
„Имамо све услове потребне за рад. Прво нам је идеја да будемо сви заједно јер дуго нисмо били заједно. Први циљ је да интегришемо играче. Већина никад није играла између себе, или ако су играли, то је било одавно. Веома важно је да разговарамо, да се дружимо, појединачно и групно, са читавом екипом. О томе шта наш очекује, како доћи до циљева. на терену ће се све видети. Важно је да се да максимум. Добра припрема зависи од нас, тај перформанс, то залагање, то зависи од нас. Резултати, медаље и трофеји не зависе само од нас“, изјавио је Пешић на конференцији за медије у Спортском центру ФС Србије у Старој Пазови.
Никола Јокић на мечу против Чешке - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Јокић по доласку у репрезентацију: Ми не волимо кошарку и спорт, волимо медаље и победе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала