- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Уговор живота у Русији или Олимпијске игре?

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаБаскетбол. Евролига. Матч ЦСКА - "Анадолу Эфес"
Баскетбол. Евролига. Матч ЦСКА - Анадолу Эфес - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Кошаркашки савез Француске објавио је ове недеље документ у коме пише да играчи који су потписали уговоре у Русији и Белорусији неће моћи да играју за национални тим докле год ове две земље не поврате статусе у ФИБА.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Овде се не ради о препоруци него о наредби. Сви француски играчи који се појаве на припремама за Евробаскет 2022. морају да потпишу овај документ. За већину Француза то је формалност, али за њиховог главног плејмејкера Томu Ертела није, пошто је бивши играч Реала и Барселоне овог лета уговорио прелазак у Зенит из Санкт Петербурга.
Ертел је у 33. години потписао одличан двогодишњи уговор са плаво-белима по коме ће зарађивати готово дупло више него у Мадриду. За ветерана овакав уговор је идеална прилика да окити каријеру новим титулама, али и добро заради.
И сада, он треба да се одрекне свега због Кошаркашког савеза Француске?
Репрезентација Француске - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Шокантна одлука Француске: Забранили играчима руских клубова да играју за репрезентацију
Зенит није још увек озваничио Ертелов долазак. То је требало да се деси после Евробаскета који се завршава 18. септембра, а Томас ће бити шести странац у редовима Зенита.
Истовремено, Ертел је, ипак, потписао поменути документ о забрани играња у Русији.
„Да, потписао сам и ви знате то, јер у супротном не бих ни био овде на окупљању репрезентације. Да ли се слажем са овом одлуком? То није ваша ствар. Тражили су, потписао сам“, рекао је плејмејкер на конференцији у Нантеру.
На питање да ли је потписао уговор са Зенитом, Ертел је одговорио да његови агенти преговарају са неколико клубова међу којима су и руски. Његов саиграч из националног тима Иван Фурније такође је потписао спорну наредбу са којом се не слаже.
„Искрен да будем нисам фан оваквих забрана. У свету је пуно конфликата и ако бисмо се у сваки мешали не бисмо играли кошарку нигде“, сматра Фурније.
Кошаркашки савез Француске се није на овоме задржао. Запретио је и да ће забранити учешће на Олимпијским играма у Паризу 2024. свима који буду потписали за руске и белоруске клубове.
Ипак, до тада доста тога може да се деси и да се Русија и Белорусија за један дан врате у ФИБА. Зато није јасно зашто се од Ертела тражи да се тако лако одрекне уносног уговора који не може да добије на другом месту.
Никола Јокић на мечу против Чешке - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Јокић по доласку у репрезентацију: Ми не волимо кошарку и спорт, волимо медаље и победе!
Млада кошаркашка репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Србија је у четвртфиналу Европског првенства! Млади Орлови елиминисали Црну Гору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала