- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бајден позива Русију да одмах ослободи америчку кошаркашицу: Пресуда неприхватљива

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаАмеричка кошаркашица Бритни Грајнер
Америчка кошаркашица Бритни Грајнер - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Председник САД Џо Бајден изјавио је да је неприхватљива пресуда коју је изрекао суд у Москви америчкој кошаркашици Бритни Грајнер. Она је проглашена кривом за шверц и поседовање наркотика.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У саопштењу америчког лидера, које је објављено на сајту Беле куће, наводи се да спортисткињу „неосновано држе у Русији“, те да сви у свету то знају.
Бајден је позвао Русију да одмах ослободи Гарнерову и истовремено је обећао да ће његова администрација наставити неуморно да ради на ослобађању и повратку у отаџбину Гарнерове и бившег маринца Пола Вилана који је осуђен за шпијунажу.
„Амерички државни секретар Ентони Блинкен, тим председника Бајдена за националну безбедност и цела Влада остају посвећени томе како би се Бритни Грајнер безбедно вратила кући“, изјавила је отправница послова САД у Русији Елизабет Руд.
По њеним речима, америчка амбасада сматра да је пресуда „незаконита“.
Огласио се и координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност САД Џон Кирби који је казао да ће амерички државни секретар Ентони Блинкен тражити да ступи у контакт са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом на маргинама министарског састанка АСЕАН у Камбоџи како би разговарали о размени затвореника.
„Он је био веома, веома активно укључен у то питање од самог почетка и ја не сумњам да ће, ако буде имао прилику да поприча са Лавровом, он то и учинити“, рекао је Кирби за телевизију „Ем-Ес-Ен-Би-Си“.
Суд у Москви прогласио је америчку кошаркашицу Бритни Грајнер кривом за шверц и поседовање наркотика. Грајнерова је добила девет година затвора и новчану казну у висини од милион рубаља.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров стигао је у престоницу Камбоџе Пном Пен, где ће 4. и 5. августа учествовати на састанку Савета министара спољних послова у формату Русија – АСЕАН.
Заседание суда по делу американской баскетболистки Б. Грайнер - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
РУСИЈА
Америчка кошаркашица проглашена кривом за шверц наркотика у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала