- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Лидер у региону: Чак 1,9 одсто Срба инвестирало у криптовалуте

CC BY 2.0 / BTC Keychain / Bitcoin & LitecoinКриптовалуте биткоин и лајткоин
Криптовалуте биткоин и лајткоин - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
У Србији је у криптовалуте инвестирао 127.461 улагач, што је чини првом у региону према броју инвеститора у криптовалуте у односу на број становника.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према анализи компаније ТриплА, инвеститори у криптовалуте чине 1,9 одсто становништва у Србији, док су на другом месту становници Словеније, којих је 1,7 одсто у укупној популацији, пише портал Блумберг Адрија.
У Хрватској криптовалуте поседује 1,6 одсто становника, у Босни и Херцеговини 1,4 одсто, а у Северној Македонији је у виртуелни новац уложило 1,3 одсто становника, подаци су ТриплА.
„Криптовалуте су показале значајну волатилност у 2022. години, идући руку под руку са негативним ставом глобалних инвеститора према ризику“, закључио је аналитички тим портала.
Индекс Блумберг Галакси Крипто је, како су навели, у паду од 54 одсто од почетка године, али је недавно забележен раст од 43 одсто у односу на крај првог полугодишта 2022. године.
„Претпоставља се да постоји средњорочни потенцијал раста, с обзиром на атрактивни ниво цена за улазак у криптоимовину“, навели су аналитичари, преноси Б92 писање Инвеститора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала