Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Мировић: „Олуја“ злочин библијских размера

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICОбележавање Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији „Олуја“
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији „Олуја“ - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Председник покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је вечерашње облежавање годишњице „Олује“, током које је изведен злочин библијских размера над српским народом, прилика да се подсетимо и жртава и хероја који су их бранили, али и да се пошаље порука подршке, слоге и јединства.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Страдања нашег народа има библијске размере, порука коју шаљемо је да се сећамо жртава, да смо јединственији и сложнији са порукама мира и заједништва и бољег живота, да морамо да будемо опрезни и модерни и савремени, да градимо нашу земљу да њеном снагом не дозовлимо да будемо у изазову у каквом смо били тих година“, рекао је Мировић за Танјуг.
Вечерас као и на свим обележавањима годишњице највећег злочина над Србима од Другог светског рата прилика је да се пошаље порука слоге и јединства, рекао је Мировић и нагласио да су Србија и Република Српска данас јединствене и сложне по свим питањима више него икада, међусобно се помажу, политичка руководства координирају ставове, политичке потезе и правце.
Према његовим речима, данас се шаље порука да ћемо помагати наш народ у Црној Гори и тамо где је најпотребније, на Косову и Метохији.
„То је уз помен и сећање на жртве најзначајнија порука свих обележавања укључујући и овај вечерас на Тргу Слободе у Новом Саду“, рекао је Мировић и подсетио да је „Олуја“ припремљена на Брионима под председавањем тадашњег председника Фрање Туђмана, када су дате координате за етничко чишћење.
„Највећи део људи дошао је у Војводину, размере су библијске, страдале су жене, деца. Замислите каква је то акција када је убијено 700 жена од којих је већина имала више од 60 година“, рекао је он и нагласио да не заборављамо како нам се такве ствари никада не би поновиле.
Важно је, како каже, да се сетимо не само жртава већ хероја који су се борили да се ти злочини спрече, да се заштити наш народ и борили се да наш народ преко Дрине преживи и остане свој на своме.
Мировић је подсетио и на етничка чишћења српских села у западној Славонији, Подрињу, злочине у Сарајеву.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
СРБИЈА
Вучић: Више немамо куд, бранићемо Србију, немојте да нам претите
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији „Олуја“ - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
СРБИЈА
Да се никад не заборави – Обележена годишњица страдања Срба у „Олуји“ /видео, фото/
Милорад Додик на Дану сећања на страдале и прогнане у акцији Олуја - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
СРБИЈА
Додик: Српски народ никад неће дозволити да се понови „Олуја“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала