- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Апел из Америке: „Одбаците луда правила за Ђоковића“

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICДочек Новака Ђоковића испред Скупштине
Дочек Новака Ђоковића испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Нема сумње да Новак Ђоковић ових дана има подршку великог дела јавности у Америци како би га Џо Бајден, председник Сједињених Америчких Држава пустио да игра на УС Опену. Руперт Лоу, бивши члан Европског парламента, још један је у низу имена који су устали да гласно подрже српског тенисера.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Руперт Лоу позвао је Џоа Бајдена, председника Сједињених Америчких Држава да дозволи Новаку Ђоковићу да се такмичи на Отвореном првенству САД.
Ђоковић није вакцинисан и рема важећим законима Сједињених Држава о вакцинама, невакцинисани странци не могу да уђу у земљу.
Руперт, који је од 2019. до 2020. био члан Европског парламента из странке Брегзит у изборној јединици Вест Мидлендс, најновији је политичар који је Ђоковићу пружио подршку јавности.
„Бајден би требало да пусти Ђоковића да игра. Сигурно његово сопствено искуство доказује да вакцине у суштини ништа не спречавају да људи заразе/шире вирус? Одбаците луда правила за Ђоковића и све остале који су донели одлуку да не добију ударац“, написао је Лоу на Твитеру.
УС Опен почиње 29. августа односно за мање од месец дана, а решења која омогућавају Новаку да игра су или попуштање мера или проглашења српског тенисера као особе од националног интереса.
Срби у Америци су уједињени и Небојша Јовановић испред агенције „Спортс Менаџмент“ са Олгом Рагаси испред САВА организације ургирали су да се укључи и Клаудија Тени која даноноћно ради на томе да Новаков случај стигне до Сената.
Џон Милман - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
СПОРТ
Аустралијанац побеснео због Ђоковића: „Американци не поштују мере, зашто Новак не може да дође?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала