Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Нека се не заварава Курти да је своје мере само одложио

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић позвао је Аљбина Куртија да каже колико Срби на Косову и Метохији чекају на формирање Заједнице српских општина и шта још треба да се деси да би се почело са активностима за поштовање првих шест тачака Бриселског споразума.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Петковић, наиме, поручује да је то једини пут за успостављање трајног мира и стабилности на простору Косова и Метохије.
"Уместо да покрене процедуре за испуњавање обавеза преузетих у Бриселу чији је Европска унија гарант, Курти наставља са кампањом дезинформација и напада на званични Београд и Србе на северу Косова и Метохије које оптужује за своје нечасне и опасне намере", каже Петковић и додаје да су једине дезинформације даје Курти који је "кршење споразума и једностране потезе, гомилање припадника РОСУ, лажне вести и звецкање оружјем желео да представи као успостављање мира и некаквог реципроцитета у покрајини".
Петковић казе и да је једина и права истина да се Курти са својим специјалним јединицама којима командује спремао да изврши незапамћено насиље над Србима на КиМ и да је катастрофа избегнута само захваљујући мирној, сталоженој, дипломатски изваганој, али пре свега, одлучној политици председника Александра Вучића.
Оног тренутка када је Курти повукао своје једностране мере, повукли су се и Срби са севера КиМ, каже Петковић.
"Дакле, 5 минута је било довољно да Курти повуче своје једностране одлуке и да се сачува мир. То је једина истина. Нека се не заварава Курти да је своје мере само одложио, јер добро зна да Срби никада неће пристати на кршење споразума и одузимање њихових легитимних људских права", поручио је директор Канцеларије за КиМ и додао да је једино место где се договори постижу и тензије смирују преговорачки сто, "а никако некакве базе “Белведере” и други бункери у којима Курти припрема своје насилне акције".
Амерички војници пролазе испод застава Америке и Албаније на КиМ - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СРБИЈА
Амерички тест за Србију преко Приштине - колико је спремна да иде у одбрани Срба на Космету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала