- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Санкције ометају ремонт турбине за "Северни ток"

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаЦеви гасовода "Северни ток 2"
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Актуелне антируске санкције отежавају решавање ситуације са транспортом и поправком Сименсових мотора за компресорску станицу "Портова", саопштио је "Гаспром".
„Тренутно је само једна од шест главних пумпни за гас у функцији у компресорској станици Портова“, наводи се у саопштењу званичног Телеграм канала.
Према наводима компаније, станица може да пумпа не више од 33 милиона кубних метара гаса дневно.
Према распореду одржавања, неопходан је ремонт у фабрици након 25.000 сати рада.
За такве поступке "Гаспром" је потписао уговор о ремонту са британском компанијом "Industrial Turbine Company Limited (део групе компанија Сименс Енерџи) која се налази у Канади. У мају јој је предат један од мотора.
Из компаније „Сименс“ саопштили су Спутњику да су сва документа за транспорт турбине за „Северни ток“ у Русију готова и да се чекају увозне дозволе из Русије.
„Северни ток“ је главна маршрута за испоруке гаса „Гаспрома“ Европи и обновио је рад 21. јула после десетодневног техничког сервиса, а испорука је настављена у обиму од 40 одсто од укупног капацитета гасовода.
„Гаспром“ је ограничење испорука објаснио проблемима у испоручивању гасне турбине која је била на ремонту у Канади. До застоја у испоруци је дошло због санкција које је Канада увела против Русије, али је проблем, на инсистирање Берлина, правно решен и турбина је сада у Немачкој.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала