- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Српски национални савјет: Помен за жртве „Олује“

© Sputnik / Лола ЂорђевићПарастос жртвама „Олује“
Парастос жртвама „Олује“ - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Поводом 27 година од злочиначке акције „Олуја“, Српски национални савјет Црне Горе организоваће помен за страдале, у суботу 6. августа, у Горњем манастиру Острог.
Навршава се 27 година од најсвирепијих злочина и највећег етничког чишћења српског народа које се догодило од 4. до 7. августа 1995. године, када су НАТО пакт и хрватске снаге убиле више хиљада недужних жена, дјеце и стараца, и протјерале преко 250.000 српског становништа са подручја Баније, Лике, Кордуна и Сјеверне Далмације, односно из Републике Српске Крајине.
Тим поводом делегација Српског националног савјета ће у суботу 6. августа 2022. године у Горњем манастиру Острог запалити свијеће за страдале жртве погрома српског народа, преноси портал С-медијацг.
Делегација Српског националног савјета Црне Горе окупиће се у 7 часова испред Српске куће у Подгорици одакле ће кренути ка Манастиру Острог гдје је окупљање предвиђено за 9 часова.
А зашто прича о Олуји није никада до краја испричана анализирали смо у емисији Спутњик интервју, чији су гости били председник центра Веритас Саво Штрбац, бивши официр војске Републике Српске Крајине Милорад Поповић и новинар Милена Марковић:
Парастос жртвама „Олује“ - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
РЕГИОН
Збег из Хрватске који траје: Зашто Олуја није никада до краја испричана прича /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала