- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Твитер блокирао налоге РИА Новости у ЕУ и Британији

© Sputnik / Антон ДенисовНалог РИА Новости на друштвеној мрежи Твитер
Налог РИА Новости на друштвеној мрежи Твитер  - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Налози агенције РИА Новости блокирани су у 27 земаља Европске уније и Великој Британији, саопштила је ова друштвена мрежа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Приликом покушаја да се приступи страници из наведених земаља, приказује се порука: „Приступ налогу је затворен“, при чему је назначено да се блокирање односи на све земље Европске уније и Велике Британије.
Ради се о налозима РИА Новости @ rianru, хитних порука РИА Новости @riabreakingnews, РИА Новости Спорт @rsportru, као и о налогу за економске информације „Прајм“ @1prime_ru, која је такође део медијске групе „Русија севодња“.
Твитер је раније више пута блокирао налоге руских новинара и медија, конкретно, ТВ канала РТ, а канал се жалио на ову одлуку. Осим тога, блокирана је и страница Дмитрија Рогозина, који је у то време био на месту шефа „Роскосмоса“.
Ситуација са руским медијима на Западу последњих година постаје све тежа. Европски парламент је у новембру 2016. усвојио резолуцију у којој се наводи потреба за супротстављањем руским медијима, при чему су као главне претње у документу наведени Спутњик и РТ. Бројни западни политичари, укључујући америчке сенаторе и конгресмене, као и председника Француске, оптужили су Спутњик и РТ за мешање у изборе у САД и Француској, али нису пружили никакве доказе. Званични руски представници су такве изјаве назвали неоснованим.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала