Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амерички изасланик: Очекујем да ЗСО буде тема разговора у Бриселу

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар
Специјални амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Специјални представник САД за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је данас у онлајн конференцији за медије у региону да САД очекује примену свих раније потписаних споразума између Београда и Приштине и да на предстојећем састанку Београда и Приштине 18. августа у Бриселу тема буде и формирање Заједнице српских општина.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Морају да се започну разговори о формирању ЗСО, као што је то рекао амерички државни секретар Ентони Блинкен Аљбину Куртију током његове недавне посете Вашингтону“, рекао је Ескобар.
Он је поновио да је став САД да ви раније постигнути споразуми треба да се имплементирају укључујући и формирање ЗСО.
„Тако да желимо да видимо дискусију на ту тему када се две стране састану“, истакао је Ескобар одговарајући на питање медија из Србије да ли САД има механизам којима би могао да натера Приштину да примени договор о формирању ЗСО
Надам се да ће после овог састанка доћи до помака у примени овог као и споразума о несталима и енергетици, додао је Ескобар.
Казао је да САД будућност Србије и Косова види у ЕУ и да у том смислу подржавају напоре ЕУ да олакшава дијалог две стране, пренео је Танјуг.
Ескобар је рекао да „ЗСО не треба да се меша, не треба да буде у супротности са Уставом Косова, не треба да ствара проблеме у функционалности Косова и не би требало да буде држава у држави“, преноси Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала