- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Медији: Хрватска набавља војни брод од 500 милиона евра

CC BY 4.0 / Mario Žamić/cropped photo / Ракетна топовњача Краљ Дмитар Звонимир
Ракетна топовњача Краљ Дмитар Звонимир - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Јутарњи лист објавио је да Хрватска набавља Хрватска набавља корвету од 500 милиона евра, који ће бити двоструко дужи од војног брода „Петра Крешимира Четвртог и чију су развој, градња и опремање изузетно су скупи, те са собом носе многобројне ризике.
„Радићемо на набавци вишенаменског борбеног брода“, истакао је јуче у свом говору у Книну премијер Андреј Пленковић говорећи о плановима будућег опремања Хрватске војске.
То је први пут да је из Владе службено потврђено да се иде у пројект набавке војног брода класе корвета за потребе Хрватске ратне морнарице.
Према неслужбеним информацијама, стручњаци морнарице већ дуже време раде на дефинисању техничких карактеристика брода и његове намене, а исти би требало да се нађе у новом Дугорочном плану развоја Оружаних снага.
Како пише Јутарњи, ишло би се на градњу нове корвете, што значи да отпадају раније иницијативе за набавку половног брода.
Група носача авиона морнарице САД ,коју предводи брод ”Хари С. Труман” (архивска фотографија) - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
РЕГИОН
Амерички носач авиона стигао у Хрватску /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала