- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Једна од тема разговора Путина и Ердогана пријем Турске у БРИКС? Кремљ не искључује ту могућност

© Sputnik / Евгения НовоженинаМосква, Кремљ
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Једна од тема разговора председника Русије Владимира Путина и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, који ће током дана бити одржан у Сочију, могло би да буде и пријем Анкаре у БРИКС, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је додао да нема конкретних планова у вези са овом темом.
На питање новинара да ли ће лидери разговарати о Конвенцији из Монтреа о режиму пловидбе у Црном мору и о пријему Турске у БРКС, Песков је одговорио да је Конвенција веома важан елемент споразумно-правне базе за све земље Црноморског региона, али да ту нема шта да се дискутује.
„Конвенција је на снази и веома је важна. Што се тиче БРИКС, не може се искључити та могућност, али посебних планова у вези с тим нема“, рекао је он.
Песков се осврнуо и на могућу нову операцију Турске на северу Сирије, истакавши да је забринутост Анкаре легитимна, али да се не сме дозволити дестабилизација и претње по целовитост Сирије.
Према речима портпарола Кремља, Путин је већ у Сочију где ће се средином дана састати са Ердоганом, а о исходу разговора говориће потпредседник владе и копредседник Међувладине комисије Александар Новак.
„Председник се спрема за сусрет са Ердоганом, они ће разговарати у четири ока а потом ће им се придружити и делегације“, навео је Песков.
Очекује се да састанак почне око 15 сати по локалном времену,
Председници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
РУСИЈА
Путин и Ердоган данас у Сочију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала