- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: Уништен вод украјинских вишецевних бацача ракета система „Град“

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаОслобађање Лисичанска
Ослобађање Лисичанска - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Руска војска уништила је вод украјинских вишецевних бацача ракета система „Град“, саопштило је руско Министарство одбране.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На подручју насеља Держинск, Новогородско и Николајевка (ДНР) уништена су три вода хаубица Д-30 а код места Чугујев уништен је систем „Град“.
Министарство је саопштило да су руске снаге високопрецизним ударима на 44. Артиљеријску бригаду ликвидирали око 150 украјинских војника, две хаубице М777 и 1.500 комада муниције за те хаубице.
Авијација и артиљерија су у претходна 24 сата уништиле четири украјинска командна пункта, живу силу и војну технику у 182 рејона.
У истом периоду оборено је пет украјинских беспилотних летелица и три ракете „Точка У“, а пресретнута су три пројектила испаљена из вишецевних бацача.
У Харковској области украјинске снаге су покушале да иселе цивиле из њихових домова како би ту били смештени плаћеници и војна техника, а на протесте грађана реаговали су отварањем ватре.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала