- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Отворен 61. Сабор трубача у Гучи

© Фото : Youtube/Glas zapadne Srbije/PrintscreenОтварање Сабора трубача у Гучи 2021.
Отварање Сабора трубача у Гучи 2021. - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Тачно у 11 часова подизањем саборске заставе уз звуке саборске химне "Са Овчара и Каблара", отворен је овогодишњи, 61. по реду Драгачевски сабор трубача у Гучи.
"Све је кренуло 14. октобра 1961. године код цркве Светог архангела Михаила, где се на првом сабору окупило око 4.000 људи. А ево, пест деценија касније Гуча нас и даље окупља", рекао је председник Саборског одбора, Миливоје Доловић.
Домаћин овогодишњег Сабира је чувени кошаркаш чачанског Борца, Радмило Мишовић.

"Обраћам се у име једне групе људи која овај сабор никада није сматрала вашаром, него као догађај који је јединствен у нашој Србији. И зато ја данас, овде дајем заклетву да ће ово остати дуго у времену јер овај сабор то и заслужује", рекао је Мишовић и прогласио овогодишњи Сабор отвореним.

Према речима организатора, овогодишњи сабор биће у потпуности у знаку трубе, па ће и сав пратећи садржај бити испраћен звуцима трубе. Како су најавили биће то повратак коренима.
Вечерас за 18 часова заказано је такмичење омладинских трубачких оркестара Србије, а за 21 час концерт Данице Црногорчевић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала