Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Савет РЕМ образложио како је одлучио о додели националних телевизијских фреквенција

CC0 / Pixabay / Дечак гледа телевизију
Дечак гледа телевизију - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) закључио је да су свих 14 подносилаца пријава, и то: ТВ Пинк, Национална Хепи ТВ, Вести, БК ТВ, Уна, Нова С, Н1, Прва, ТВ Б92, К::ЦН Национална, ТВ2, Танјуг ТВ, К1 и Курир телевизија испунили услове из конкурсне документације, саопштио је РЕМ.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Приликом одлучивања којим ће подносиоцима издати дозволе, Савет Регулатора је, како се наводи, узео у обзир све чињенице који би утицале на остваривање већег квалитета и разноврсности садржаја и упоредно-квалитативном анализом испуњености критеријума дошао до закључка да ће подносиоци ТВ Пинк, Национална Хепи ТВ, Прва и ТВ Б92 у већој мери него остали подносиоци оправдати постојање вишеструких бенефита за гледаоце на подручју целе земље.
ИЗ РЕМ-а поручују да ове телевизије превасходно кроз објективан и правовремени приступ у преносу информација, кроз сопствену продукцију програмских садржаја као доказ укупних производних могућности и разноврсност понуђених програмских жанрова испуњавају критеријуме да задовоље потребе најширег аудиторијума и ојачају медијски плурализам.
Савет је, додаје се даље, приликом одлучивања, имао у виду и да је разлику у доношењу одлуке дала и чињеница претходног рада наведена четири подносиоца и њихова економска одрживост, као и чињеница да су емитовали програм од 2006. године и да су током 2015. године у потпуности испунили начин и временски распоред преласка са аналогног на дигитално емитовање и дистрибуцију програма и уложили средства како би направили технолошки искорак ка дигиталној трансформацији.
Како је, наведено је у саопштењу, Савет је нарочито ценио гаранције које су подносиоци навели у предлогу програмског елабората, који ће постати саставни део издате дозволе, да ће у наредном периоду додатно унапредити постојећи програм, бавити се важним друштвеним питањима, радити на заштити медијског плурализма и бити отворени за различита мишљења, аргументе и идеје у циљу подстицања најширег друштвеног дијалога и допринети даљем унапређењу медијских стандарда у области информисања, културе и образовања.
Имајући у виду све наведено, Савет је донео одлуку потребном већином гласова, сходно члану 96. Закона о електронским медијима, закључује се у саопштењу РЕМ, преноси Танјуг.
Стриминг платформе - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СРБИЈА
РЕМ доделио националне фреквенције Пинку, Хепију, Првој и Б92, расписаће конкурс и за пету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала