- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У трци за председника Српске 31 кандидат

© Sputnik / Дејан СимићИзбори
Избори  - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Централна изборна комисија БиХ објавила је комплетне листе са именима кандидата свих странака које ће учествовати на предстојећим општим изборима у БиХ, који су заказани за 2. октобар.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

За функцију председника Републике Српске бориће се 31 кандидат, а између осталих, кандидати су Милорад Додик, председник СНСД-а, Јелена Тривић (ПДП), Радислав Јовичић (ДНС), Сенад Братић (Покрет Држава), Иван Бегић, Ћамил Дураковић (независни кандидат), Неђо Ђурић (СПС) и други.
За позицију три члана Председништва БиХ у трци ће бити 10 кандидата.
Из Републике Српске то су Жељка Цвијановић (СНСД), Мирко Шаровић (СДС), Ненад Нешић (ДНС), Борислав Бијелић (Странка Живот) и потпредседник СДП-а Војин Мијатовић, који је кандидат испред коалиционог блока Уједињени за слободну Босну и Херцеговину.
За члана Председништва из реда бошњачког народа бориће се Денис Бећировић, Бакир Изетбеговић те Мирсад Хаџикадић, док ће се за место члана Председништва из реда хрватског народа борити Жељко Комшић и Борјана Кришто, преноси РТРС.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала