- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Земље ЕУ усвојиле план за смањење потрошње гаса

© Sputnik / Антон ДенисовШпорет на гас
Шпорет на гас - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Земље Европске уније усвојиле су план за добровољно смањење потрошње гаса, уз могућност увођења обавезе да се потрошња гаса смањи за 15 одсто.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Земље ЕУ су данас званично усвојиле тај закон што омогућава да се прошлонедељни договор спроведе у дело. Све земље осим Мађарске и Пољске одобриле су закон, према саопштењу Чешке Републике, која је тренутни председавајући ЕУ.
Мађарска се успротивила споразуму прошле недеље, доводећи у питање легитимитет правила ЕУ која утичу на енергетску безбедност земље.
Пољска је такође била против коначног закона, иако је подржала споразум прошле недеље. Варшава је оценила да би одлуке које се тичу енергетских питања држава чланица требало да буду доношене уз једногласно одобрење свих земаља.
Европска комисија такође „хитно процењује“ могућност увођења ограничења цена гаса, наводи се у саопштењу, без прецизирања у ком облику би то ограничење било, наводи Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала