Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Не видим простор за разговор са Куртијем

Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је срамотно оно што се чуло на јучерашњој прослави у Книну приликом хрватског обележавања Дана победе и домовинске захвалности.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Срамотно је што је речено да су Срби сами себе протерали из Хрватске и да је Београд крив за то. Срамотно је и што смо видели усташки поздрав за дом спремни‚ као и усташке симболе, заставу и то су поруке Србима који су тада протерани да за њих тамо нема повратка", рекла је Брнабићева за РТС.
Додала је да се из Европске уније (ЕУ) чује, како је рекла, заглушујућа тишина, и да се ЕУ не осврће на нацистичке поздраве у једној својој чланици.
Навела је да је наше да се сећамо својих жртава те да се сада ради Меморијални центар "Старо Сајмиште", да се "Музеју жртава геноцида" посвећује већа пажња, да имамо и обележје жртава Јасеновца, као Обалу јасеновачких жртава.
Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији у светлу недавних догађања у јужној српској покрајини, разговора који се у Бриселу очекују 18. августа и изјаве заменика помоћника државног секретара САД Габријела Ескобара да мора бити успостављена Заједница српских општина али у складу са косовским уставом, Брнабићева је рекла да та изјава не улива оптимизам.
"Ескобар каже да мора да се све уради у складу са уставом тзв. Косова, а приштински Уставни суд је већ рекао да договор из Брисела није у складу са тзв. косовским уставом", рекла је премијерка.
Навела је и да не види простор за разговор са Аљбином Куртијем, јер како је рекла, код њега нема воље за разговором.
"Ми очекујемо Заједницу српских општина каква је договорена у Бриселу, то чекамо пуних 10 година", истакла је она.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала