- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарска и Летонија обуставиле издавање виза Русима

© Fotolia / Svetlana67Страница загранпаспорта с российской визой
Страница загранпаспорта с российской визой  - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Удружење туристичких агенција Русије саопштило је да је бугарски конзулат обавестио руске компаније да обуставља пријем докумената за туристичке визе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Према информацијама туристичких агенција, конзулат Бугарске у Москви обавестио их је да се привремено обуставља пријем докумената за туристичке визе и визе за власнике некретнина 'због тренутне ванредне ситуације'“, наводи се у саопштењу.

Из удружења подсећају да је разлог то што је 5. августа 14 запослених у дипломатским и конзуларним представништвима Бугарске у Русији проглашено за персоне нон грата. Још није познато колико ће трајати пауза у процесу издавања виза. Према изворима „Вестника АТОР“, бугарска страна ће тражити могућности да обнови издавање виза у Русији.
„О наставку рада Конзуларне службе Бугарске у Русији биће накнадно објављено“, наводи се у саопштењу упућеном туристичким организацијама.

Летонија обуставила издавање виза Русима

„Амбасада Летоније у Русији обуставила је на неодређено време пријем захтева за добијање визе за држављане Русије, осим за присуство сахрани блиског рођака“, наводи се у саопштењу дипломатског представништва на Твитеру.
У визном центру Летоније у Москви, Спутњику је саопштено да се визе не издају од јуче.
Раније је Естонија саопштила да ће престати да издаје боравишне дозволе и студентске визе грађанима Русије и Белорусије. Осим тога, финска влада разматра увођење визних ограничења, а Хелсинки планира да покрене то питање на састанку министара спољних послова земаља ЕУ крајем августа.
Министарство спољних послова Русије саопштило амбасадору Бугарске Атанасу Кристину реципрочне мере Москве на ограничавање рада руских дипломатских институција. Како је објављено, 14 бугарских дипломата у Русији проглашено је за персоне нон грата. Раније је премијер Бугарске Кирил Петков наложио да се из Софије протера 70 руских дипломата због наводне умешаности у шпијунажу.
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
РУСИЈА
Русија одговорила Бугарској: Протерује 14 дипломата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала