- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Притисак према Америци и апсурд према Новаку достижу врхунац: „Помозите ми да разумем“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЏон Милман
Џон Милман - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Већ је једном Џон Милман, аустралијски тенисер, указао на неправду Сједињених Америчких Државама према Новаку Ђоковићу, а сада је ставио до знања да жели да изврши све већи притисак на Американце због апсурда. Милман се побунио због тога што особе позитивне на корону могу да уђу у земљу ако су вакцинисане, а невакцинисани и здрави не.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Џон Милман се из САД вратио заражен корона вирусом и јавно је критиковао Американце да не поштују мере, па га је зато додатно изнервирала апсурдна ситуација у којој се нашао Новак Ђоковић.
„Мисао дана… Могао бих да будем позитиван на ковид и да одлетим у Сједињене Америчке Државе, без питања јер сам вакцинисан. Али некоме ко се опоравио од ковида, сада је негативан на ковид, али није примио вакцину, одбијен је улазак. Знам да постоје закони о границама, али помозите ми да разумем“, написао је на Твитеру Милман.
Аустралијанац је указао на чињеницу на коју указују и Горан Иванишевић, Новаков тренер, али и организације у Америци као и политичари који се боре да Ђоковићу ипак буде допуштен улазак у САД како би могао да игра на УС Опену.
С обзиром да спада у невакцинисане странце којима је улазак у Америку забрањен српски тенисер и даље не може да уђе у ту земљу где се одржава последњи Гренд слем у сезони који почиње 29. августа.
За Новаков случај боре се највише агенција „Спортс менаџмент“ и организација „САВА“ чији су председници за Спутњик открили да су апел упутили Џоу Бајдену и Тениском савезу Сједињених Америчких Дражава.
Све је више колега који подржавају Новака, али одговора из Америке и даље нема.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Надалу све мање шансе за УС Опен – или смо на прагу нове заблуде?
Људмила Самсонова - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Рускиња ућуткала Британце – пала је њихова највећа тениска нада
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Миша елиминисан па после неколико сати ушао у финале – српски тенисер направио чудо у Мексику!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала