Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Километарске колоне на Батровцима: Чекање и по три сата

© AP Photo / Darko VojinovicГужва на граничном прелазу Батровци
Гужва на граничном прелазу Батровци - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Велике гужве поново су забележене на појединим граничним прелазима. На Батровцима се чека три сата, док је чекање на Хоргошу два сата на излазу из земље, а сат на улазу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На Батровцима су километарске колоне, и на излазу и улазу у Србију целог дана. Задржавање је најмање три сата, све три траке су попуњене. Колона је дуга макар око четири километра, јавља репортер РТС-а.
Отворено је свих 10 излаза, али је препуна и међузона.
Чеп се прави због споријег, али детаљнијег рада на граничном прелазу Бајаково са Хрватском.
За протекла 24 часа преко Батроваца је прешло више од 34.000 путника. Алтернатива је гранични прелаз Шид. Задржавање тамо је од 45 минута до сат времена.
На Батровцима очекују да ће највећи талас возила проћи током ноћи.
На Прешеву је ситуација другачија у односу на данас када је требало сат времена да се прође гранична контрола, али се мења из часа у час.
До пре 10 минута чекало се око пола сата на улазак и излазак из Србије.
Сада на улазак у Србију чека свега неколико аутомобила и око пет минута се задржавају. На улазак у Северну Македонију чека се око двадесетак минута.
У Граничној полицији је речено да тек очекују гужве на излазу из земље. Застој у саобраћају је изазвала саобраћајна несрећа код Марковца где су биле формиране километарске колоне.
Зато сада очекују да сва та возила дођу на гранични прелаз и да се формирају колоне.
По потреби се спроводи минимална гранична контрола. У просеку дневно гранични прелаз Прешево пређе око 65 до 70 хиљада путника, око 20.000 возила и 150 аутобуса.
Када је реч о алтернативном прелазу Прохор Пчињски данас се чекало око сат времена на излазу из земље. Сада на том прелазу нема задржавања ни са једне, ни са друге стране.
Чекање на граничним прелазима ка Црној Гори је око пола сата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала