Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Пуцано на Газиводама ка косовској полицији; Српска листа - не наседати на провокације

© Sputnik / Никола ЈоксимовићГазиводе
Газиводе - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Непознате особе пуцале су данас око 11.25 часова у правцу јединице станице за погранични надзор у Зубином Потоку, а повређених није било саопштено је из Косовске полиције.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У саопштењу косовске полиције се наводи да је до инцидента дошло у тренутку постављања патролног чамца на језеру Газиводе. Позивајући се на наводе ове јединице, из косовске полиције су саопштили да се зачуло десет узастопних пуцњева са друге стране језера, а да је метак погодио место у близини полицијског чамца.
Назначили су и да је јединица за брзе интервенције пограничне полиције дошла у помоћ.
„Полиција наставља са осматрањем терена и ради на решавању случаја“, наводи се у саопштењу и прецизира да полицијски службеници остају посвећени борби против криминала „са посебним нагласком на кријумчарење у тој области“, преноси Радио КиМ.
Министар унутрашњих послова у привременим приштинским институцијама Џељаљ Свечља за пуцњаву је оптужио „илегалне српске групе које уз подршку Србије константно ометају косовску полицију", преноси Косово онлајн
Он је навео да је два пута за неколико дана пуцано на полицајце.

Српска листа: Осуђујемо угрожавање безбедности, не наседати на провокације Приштине

Српска листа саопштила је данас да осуђује сваки вид угрожавања безбедности без обзира са које стране долази, након што је косовска полиција објавила да је на њихове полицајце пуцано на језеру Газиводе, и истовремено позвала Србе да не наседају на провокације Приштине.
„Српска листа позива грађане да не наседају на провокације Џељаља Свечље и власти из Приштине који настоје да наш народ на северу представе као негативце и себи створе алиби за насилне упаде и малтретирање српског народа, од Штрпца до севера Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу.
Српска листа наглашава да у српским срединама нема тензија и сукоба, а да Срби са Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима и осталима живе у миру.
Оцењују да то не одговара Приштини која скоро свакодневно у чисто српске средине шаље албанске специјалце наоружане до зуба, који онда малтретирају грађане, и стварају хаос у којем страдају и недужни попут Срећка Софронијевића.
„Разумејући све што нам се дешава недељама уназад, ми морамо да сачувамо мир и присебност, како би опстали и остали на овим просторима и зато вас позивамо на уздржаност“, наводи се у саопштењу које преноси Танјуг.

Реаговао и Курти

Премијер привремених косовских институција Аљбин Курти поручио је да је „други пут за мање од недељу дана полиција Косова нападнута од стране криминалних група на северу“.
Курти је најавио комплетну истрагу поводом овог случаја.
„На срећу, избегли смо жртве, а сада је у току комплетна истрага. Данас су улице ослобођене барикада. Али криминалне банде настављају да барикадирају рад наших агенција за спровођење закона и наше борбе против организованог криминала“, поручио је Курти, преноси Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала