- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалу све мање шансе за УС Опен – или смо на прагу нове заблуде?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Повлачење Рафаела Надала са Мастерса у Монтреалу отворило је питање његовог одласка на УС Опен који почиње 29. августа. Британски лист „Експрес“ смањује шансе да Шпанац оде на последњи Гренд слем у сезони, међутим приче о повреди већ су виђене пред сваки Гренд слем ове године.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мастерс у Монтреалу најпре је остао без Новака Ђоковића који је морао да се повуче јер му није допуштено да невацинисан уђе у земљу, а потом се поводом отказа огласио и Рафаел Надал који се пожалио на повреду.
Славни Шпанац на терен није изашао од Вимблдона када је доживео повреду стомачног мишића, али су сви били у очигледној заблуди да се Надал опоравио.
Пред сам почетак турнира у Монтреалу, Рафа се огласио и поручио да се на тренингу није осећао добро због чега је отказао учешће, али и судећи према писању британских медија УС Опен ставио под знак питања.

„Постоји велика забринутост око Надаловог учешћа на УС Опену, поново би могао да се повуче. Пријавио је учешће на Мастерсу у Синсинатију, уколико не буде играо тамо шансе за Њујорк се драстично смањују“, пише у британском „Експресу“.

Ипак, колико год је сада тешко претпоставити Надалов план треба имати на уму да је Шпанац од почетка сезоне пред сваки Гренд слем указивао на повреду, а онда подигао пехаре са Аустралијан Опена и Ролан Гароса.
Пред први Гренд слем у сезони се тек вратио на терен и није могао да обећа добру игру, а онда је стигао до трофеја. Док се спремао за Отворено првенство Француске Надал се упорно жалио на повреду стопала и тврдио да трпи велике болове, а онда подигао још један Гренд слем трофеј.
На Вимблдон је такође стигао са причом о боловима у стопалу, док га је повреда стомачних мишића спречила да настави такмичење те је предао Нику Кирјосу и пре почетка полуфинала.
Људмила Самсонова - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Рускиња ућуткала Британце – пала је њихова највећа тениска нада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала