- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бронза за Ангелину Топић на Светском првенству

© Фото : САСАнгелина Топић
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Млада српска атлетичарка Ангелина Топић освојила је бронзану медаљу у скоку увис на Светском првенству за млађе сениорке у колумбијском граду Кали.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ћерка легендарног атлетичара Драгутина Топића скочила је у финалу 1,93 метра и имала је слабији резултат од две такмичарке. Злато је освојила Естонка Брус са прескочених 195 центиметара, док је друга била Холанђанка Верман, такође са 193 цм као Ангелина, али из мањег броја покушаја.
Српска атлетичарка Зорана Рокавец која се такође нашла у финалу такмичење је окончала на десетом месту са прескочених 1,75 метара.
Могла је сјајна Ангелина и до бољег пласмана, али је Естонка Камерун Брус у последњем покушају успела да се вине у ваздух и да скочи 1,95 метара, чиме је стигла до златне медаље и титуле првака света.
Ангелија је све до те серије прескакала све висине, сигурно да остаје жал што у драматичној завршници није имала и мало више спортске среће за најсјајније одличје, али је показала да је нада српске атлетике и генерално једна од највећих нада светске атлетике у дисциплини у скок увис.
„Такмичење је прошло одлично, испунила сам сва своја очекивања. Чак и више него с обзиром на ситуацију од јуче (читај: тровање храном) када ми је мало пало самопоуздање, али како се приближавало такмичење ја сам покушавала да се пре свега ментално припремим и успела сам у томе. Нашла сам се на победничком постољу међу три најбоље јуниорске света. Веома сам задовољна освојеном медаљом у истој мери као и медаљом са Европског првенства. Сада се спремам за сениорско првенство Европе које ће бити одржано у Минхену и на које ћу отићи опуштенија. Надам се проласку у финале и што бољем резултату“, поручила је Ангелина Топић.
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
СПОРТ
Топић: „Отровали су нам децу“
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
СПОРТ
Доминација Српкиња – Ангелина и Зорана у финалу Светског првенства
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Подкаст
Шта се дешава са ватерполо репрезентацијом | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала