- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Џон Малкович стигао у Србију

© Фото : che /ВикипедијаЏон Малкович
Џон Малкович - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Глумац Џон Малкович стигао је у Србију. У пратњи Оркестра Бечке академије и Вроцлавског барокног оркестра сутра ће на Феликс Ромулијани извести музичко-сценски спектакл „Паклена комедија – исповести серијског убице“. Малкович је гост Зајечарског културног лета.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Све ове арије и инструментална музика су невероватно јака дела, невероватно талентованих композитора. Радио сам много представа са класичном музиком и сваки пут доживљај је другачији“, рекао је за РТС Малкович
На питање због чега нас кроз истиниту причу о серијском убици Џеку Унтервегеру воде дела Моцарта, Баха, Бетовена, глумац одговара да у овом делу музика представља истину, а текст серију лажи.
„Музика је савест и хуманост овог дела. То је прича о аустријском младићу осуђеном за убиство. Био је у затвору 15 година, ту је научио да чита и пише. И кад га је помиловао председник Аустрије, постао је драмски писац, новелиста, песник и новинар. Постао је најпознатији као новинар истражујући убиства проститутки у Бечкој шуми, а заправо је сва та убиства починио он. Ова представа би требало да буде његово признање после смрти које је написао с оног света“, наводи Малкович.
Он наводи да оно што нам случај осуђеног убице којег су славили као писца и ослободили због талента говори о данашњем свету није много лепо.
„Фасцинирани смо убицама, чак врло привлаче неке људе“, каже Малкович.
Говорећи о Србији, он каже да је овде играо само два пута, и то први пут непосредно пре пандемије и дан после представе град се затворио.
„Онда смо затворили и Беч, Дебрецин и Истанбул. Видео сам врло мало Београда, позван сам у Градску кућу, приредили су ми леп пријем, не верујем да ћу и сада имати прилике да га видим, али имам добре импресије“, истиче Малкович.
На питање колико зна о својим балканским коренима, он одговара:
„Не много. Мој отац је увек говорио да је његов отац највећи лажов на свету. Чуо сам различите приче о томе одакле смо тачно. Мислим да моја баба са очеве стране има српске корене. Никада нисам научио ваш језик и знам веома мало“, каже он.
Малкович о новим радовима каже да је снимио један француски филм, имаће турнеју са другим музичким спектаклом Музички критичар који је извео и у Београду.
Амерички глумац Џон Малкович - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2020
Џон Малкович у Београду открио зашто не гледа српске филмове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала