Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Велика полицијска акција: Контрола брзине, ангажовани сви радари

© Tanjug / Тања ВаличСаобраћајна полиција
Саобраћајна полиција - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Припадници Управе саобраћајне полиције МУП-а спровешће од сутра до 14. августа акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Саобраћајна полиција ће свакога дана акције ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тј. „пресретачима“, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила коришћењем проширеног и унапређеног система, саопштио је МУП.
Додају да ће одређени број патрола снимати брзину кретања без заустављања возача и да ће власници возила која буду снимљена у прекорачењу добити на кућну адресу позив да се изјасне о идентитету лица које је учинило прекршај.
Из МУП-а апелују на све возаче да поштују ограничење брзине кретања и истичу да се од почетка ове године, због неприлагођене брзине кретања, догодило 140 најтежих саобраћајних незгода у којима је погинуло укупно 155 особа.
Подсећају да је од почетка ове године, због учињеног прекршаја прекорачења брзине санкционисано више од 230.000 возача, што је за 25 одсто више у односу на исти период прошле године.
Акција појачане контроле саобраћаја спровешће се у 30 држава чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала