- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Амерички војни сајт: Србија најјача у региону, са тенденцијом пораста војне моћи

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеОбука војника у Тенковском батаљону Т-72М
Обука војника у Тенковском батаљону Т-72М - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Према годишњем извештају америчког војног сајта "Global Firepower", Србија има највећу војну снагу у региону - налази се на 61. месту. Оцењено је и да има тенденцију пораста војне моћи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Одмах иза Србије је Хрватска, која је на 62. и Бугарска на 67. месту. Црна Гора је на 132. месту, Северна Македонија на 135. Војне снаге Албаније су на 115. месту.
У годишњем извештају процењују се земље у распону од разноврсности оружја и расположивог људства до географске локације и финансијске моћи, како би се одредило које нације доминирају светом по војној моцћи. Приликом процене користи се преко 50 фактора
Прве на ранг листи су САД, а следе Русија, Кина и Индија, а у првих 10 налазе се и Јапан, Јужна Кореја, Француска, Велика Британија, Пакистан и Бразил.
Турска и Иран су позиционирани на 13. односно 14. место.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала