- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пољска преузима контролу над делом Украјине: Почела распродаја земље

© Sputnik / Илья НаймушинЖетва жита
Жетва жита - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Кијевске власти су почеле са распродајом земље, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије (СВР).
Како се наводи, Пољска наставља да преузима контролу над Украјином - ради се о успостављању контроле над најперспективнијим гранама њене привреде.
„Пољска наставља да преузима контролу над Украјином... Информације које добија Служба сведоче о постепеном спровођењу далекосежних планова Варшаве за Украјину. Постаје све јасније да се не ради само о могућности увођења „пољских мировних снага“ у западне регионе ове земље, већ и о успостављању контроле над најперспективнијим секторима привреде суседне државе“, саопштио је СВР.
Пољска планира да успостави контролу, пре свега, над украјинском пољопривредом, организована је куповина производа по јефтиним ценама.
"Одабрана тактика је једноставна, али веома ефикасна. Користећи тренутну тешку ситуацију украјинских пољопривредних произвођача, укључујући и складиштење пожњевених усева, пољске компаније су организовале откуп њихових производа по сниженим ценама, осуђујући украјинска предузећа у неким случајевима на банкрот. Затим ће откупити њихову имовину и земљиште по повољним ценама. То се може илустровати, на пример, чињеницама о куповини новог јечма од 30 долара по тони, што је скоро пет пута јефтиније од реалне цене овог производа", додаје се у тексту.
"Паралелно са тим, пољска страна улаже у стварање транспортне инфраструктуре и друге логистике за несметан извоз украјинске хране у Европу и друга тржишта, где су цене много веће“, напомиње се у саопштењу агенције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала