- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Преминула Оливија Њутн Џон

© AFP 2023 / RODIN ECKENROTHОливија Њутн Џон. Архивска фотографија
Оливија Њутн Џон. Архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Глумица и певачица Оливија Њутн Џон, чувена по улози у филму из 1978. „Бриљантин“ са Џоном Траволтом, преминула је данас у 74. години.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Оливија Њутн Џон умрла је на свом ранчу у Јужној Калифорнији, објавио је на друштвеним мрежама њен супруг Џон Истерлинг.
„Молимо све да поштују приватност породице током овог веома тешког периода“, навео је он, пренео је „Варајети“.
Узрок смрти није саопштен, али се Оливија борила са раком дојке пуних 30 година, који јој је први пут дијагностикован 1992. Болест се вратила 2013. године, а 2017. је откривено да је карцином метастазирао на кости.
Са Џон Траволтом је у „Бриљантину“ извела међународни хит „You're the One That I Want“, један од најпродаванијих синглова у историји.
Међу првима који се опростио од Оливије Њутн Џон управо је био Џон Траволта који је написао:
„Моја најдража Оливија, све наше животе учинила си бољим. Твој утицај је био невероватан. Много те волим. Срешћемо се негде на путу и поново ћемо бити заједно. Твој од првог тренутка како сам те видео и заувек! Твој Дени, твој Џон“.
Оливија Њутн Џон рођена је 26. септембра 1948. године у Кембриџу у Британији. Када је имала шест година са породицом се преселила у Мелбурн.
Популарност је стекла 70-година прошлог века хитовима „If Not for You, Let me Be There“ и „Have You Never Been Mellow“.
На „Песми Евровизије“ 1974. године представљала је Уједињено Краљевство и пласирала се на четврто место песмом „Long Live Love“.
Највећи музички хит имала је 1981. године — „Physical“, који је пуних 10 недеља владао топ-листама и у тренутку објављивања, оборивши све рекорде.
Током снимања филма „Ксанаду“ упознала је Мета Латанција, за ког се удала 1984. године, а две године касније родила је ћерку Кло Роуз. Развели су се 1995. године. За Џона Истерлинга, оснивача компаније „Амазон херб“, удала се 2008. године.
Добитница је четири Греми награде. Током каријере издала је 28 студијских албума, а 1981. године добила је звезду на Холивудској стази славних.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала