- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Примирје између Израела и Исламског џихада издржало ноћ, у СБ УН ванредно заседање

© AP Photo / Adel HanaРакета изнад Газе
Ракета изнад Газе - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Примирје између палестинског Исламског џихада и Израела издржало је протеклу ноћ, прву која је прошла мирно након три дана ракетирања. Лидер ове групе поручује да ће наставити борбе ако се Израел не буде држао договореног. Амерички председник хвали израелско руководство и употребу Гвоздене куполе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Савет безбедности УН данас би требало да се састане на ванредној седници поводом ескалације сукоба у Појасу Газе, јавили су медији.
Прекид ватре између Израела и палестинског Исламског џихада је званично почео у 22.30 (23.30 по локалном времену).
У последњим тренуцима уочи прекида ватре дошло је до јаких израелских удара на Газу, а израелски медији јављају да је у првим минутима прекида супротна страна узвратила.
Ипак, ноћ је прошла мирно, а лидер Исламског џихада Зијад Накалех поручује да ће се борбе наставити ако се Израел не буде држао договореног уз египатско посредовање.
Амерички председник Џо Бајден похвалио је израелско руководство, као и сопствену подршку одбрамбеном систему Гвоздена купола, за који наводи да је спасио много живота.
Израел је почео операцију у петак са циљем да гађа палестинску радикалну групу Исламски џихад у Гази, а у недељу је саопштено да је операција остварила свој циљ.
Још у петак је ова радикална група одговорила, испаливши стотину ракета ка Израелу, а сукоби су се наставили током читавог викенда.
Израелски напад на Газу - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СВЕТ
Израел и Палестинци потврдили: Договорено примирје /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала