- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Диктат једног исправног мишљења“: Чешки политичар о томе како Запад приказује кризу у Украјини

© AP Photo / Petr David JosekБивши председник Чешке Вацлав Клаус.
Бивши председник Чешке Вацлав Клаус. - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Запад покушава да осветли украјинску кризу само са позиција које њему одговарају и занемарује важна питања која би могла да допринесу да се разјасне узроци конфликта, сматра бивши чешки председник Вацлав Клаус.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Једнострана западна пропаганда око конфликта у Украјини је пут ка новом ропству и неслободи. Због тога је толико важно прекинути ћутање по неким питањима која захтевају одлучну дискусију“, рекао је Клаус за чешки портал „iDnes.cz“.
Како истиче, западни лидери не желе да разматрају страховања Москве због приближавања НАТО њеним границама, као и све већи ниво непријатељства Украјине према Русији у целини, као и према мањини која говори руским језиком и која живи на њеној територији.
Диктат „једног јединог исправног“ европског мишљења о украјинској кризи је изузетно опасан.
„Они који су део исправног, политички коректног мишљења дубоко су уверени да они који се не слажу са њиховим мишљењем или су агенти које плаћа Кремљ или потпуне будале“, констатује Клаус.
Такав став не дозвољава да се на адекватан начин процене расходи због пренагљених одлука о војној помоћи Кијеву и прихватања избеглица их Украјине.
„Неактивност, наставак испорука све модернијег наоружања у Украјину и јачање санкција које се у великој мери одражавају и на нас нису начин за решавање ситуације“, закључио је Клаус.
Припадник Народне милиције ДНР на контакт линији у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
РУСИЈА
Генерална секретарка „Амнести интернешенел“ подржала извештај о злочинима украјинске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала