- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Протест српских пољопривредника, Министарство позива на разговор

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICТрактори испред Покрајинске владе
Трактори испред Покрајинске владе - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Незадовољни понуђеном откупном цена сунцокрета, пољопривредници из Удружења Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије организовали су данас протесте у више места. Тим поводом огласило се Министарство пољопривреде које је позвало пољопривреднике на разговор.
Чланови удружења Стиг из Пожаревца тракторима су прошли кроз центар града и блокирали саобраћај близу моста на Великој Морави, а потпредседник овог удружења Милан Марковић је изјавио да је протест организован како би се указало на, како је рекао, изузетно ниску откупну цену сунцокрета.
"Она је сада 55 динара, а лане је са троструко мањим улагањима била 62 динара. Министарство пољопривреде нам је понудило 62 динара по килограму, што смо ми у четвртак на састанку одбили и зато смо данас овде", рекао је Марковић, преноси Танјуг.
Он је казао да произвођачи траже 700 евра по тони, односно око 90 динара по килограму зрна сунцокрета.
Протестовали су и пољопривредници у Војводини.
Како је јавио репортер Танјуга, иако су из Удружења Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије најавили да ће се учесници протеста кретати путевима којима је дозвољена вожња тракторима и радним машинама, око поднева се један трактор зауставио код зграде Покрајинске владе у Новом Саду покушавајући да блокира пут.
После њега је још пољопривредника стигло до центра града, а полиција на Булевару Михајла Пупина није дозвољавала да се трактори помере.

Министарство на располагању свим пољопривредницима

Министарство пољопривреде наводи да ће као и до сада увек бити на располагању свим пољопривредницима, "како би даље наставили да заједно решавамо све проблеме у пољопривреди".

Верујемо да је то једини начин да се превазиђу изазови са којима се сви суочавамо", речено је за Танјуг у Министарству.

Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала