- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Серена објавила да завршава каријеру – „Дошао је крај“

© AP Photo / Timothy D. EasleyТенисерка Серена Вилијамс
Тенисерка Серена Вилијамс - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Једна од највећих тенисерки у историји Серена Вилијамс и дефинитивно је поручила да се повлачи из овог спорта, највероватније после УС Опена у Њујорку средином септембра.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Само дан пошто је забележила прву победу после 14 месеци (тачније 430 дана), Американка је у септембарском издању магазина „Вог“ дефинитивно потврдила намеру да подвуче црту испод блиставе каријере када се заврши гренд слем у Њујорку.
„То је најтежа ствар коју сам могла да замислим. Не желим да буде крај, али сам истовремено спремна за оно што долази", каже Серена.
Она је на друштвеним мрежама у најави приче за магазин поручила:
„Вог, насловница септембарског издања. Дође час у животу када морате да одлучите да идете у другом правцу. То време је увек тешко када нешто волите тако много. Мој Боже, колико ја волим тенис. Али сада, одбројавање је кренуло. Морам да се фокусирам на то да будем мама, на моје духовне циљеве и коначно откривање нечег другачијег, али да и даље будем Серена. Уживаћу у томе у наредних неколико недеља", поручила је Вилијамс.
Серена Вилијамс, која у септембру пуни 41 годину, је током изузетне каријере освојила чак 23 гренд слема и сматра се највећом тенисерком свих времена.
Американка се неће повући моментално, јер се и даље нада да ће играти крајем месеца на УС Опену.
„Нажалост, нисам била спремна за Вимблдон ове године. И не знам да ли ћу бити спремна за Њујорк. Ипак ћу покушати. И турнири који претходе биће забавни“, поручила је Вилијамсова.
Серена Вилијамс, америчка тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
Серена славила после 430 дана: Крај каријере није далеко
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала