- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Северна Кореја може послати грађевинаре у Донбас

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаФабрика Азот, Северодоњецк
Фабрика Азот, Северодоњецк - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Доњецка Народна Република преговара са Пјонгјангом о доласку грађевинара из Северне Кореје, изјавио је шеф ДНР Денис Пушилин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Узимајући у обзиром огромну изградњу коју смо покренули и која ће само добити на замаху, биће нам потребни грађевинари. У току су преговори да грађевинари, укључујући и из Северне Кореје, бригадама долазе директно на територија ДНР“, рекао је он.

Пушилин је нагласио да је Северна Кореја и пре увођења санкција слала своје кадрове на градилишта у друге земље, они су високо квалификовани, дисциплиновани и показују веома добре резултате.
„Прва група, шефови бригада, који ће сагледати обим посла, требало би да се појаве у најскорије време. Министарство спољних послова ради на томе. Нећу још да наводим тачан датум, али ће се то десити у блиској будућности. Ови процеси би требало да почну већ ове године“, додао је шеф ДНР.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала