- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Какве последице у индустрији прави недостатак микрочипова | Технограм

© Sputnik / Alexei Kudenko / Уђи у базу фотографијаМикрочип
Микрочип - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Највећи произвођач микрочипова су Тајванске технолошке фирме које су кључни део глобалног ланца снабдевања. Међутим, несташица микрочипова није новост на тржишту. Током пандемије, произвођачи аутомобила су на неколико месеци затворили производњу због пада продаје нових аутомобила када су и отказали наруџбине нових чипова.
У међувремену је потражња за чиповима порасла захваљујући повећању коришћења кућних електронских производа, јер су људи радили од куће и више играли видео игре.
Узрок великог чекања на испоруку чипова данас је враћање производње на ниво из 2019. године.
О томе како недостатак чипова утиче на домаћу индустрију али и српске компаније које се баве производњом батерија, чипова, роботиком и вештачком интелигенцијом као и утицају медија и друштвених мрежа у емисији „Технограм“ говори новинар Лазар Јановић.
Технограм, 09.08.2022.
Технограм“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Марко Николић. Теме се тичу нових технологија, иновација у различитим областима и успешних бизнис модела. Eмитује се сваког другог уторка у 21.00.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала