- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Улаз у дворац у Паризу за Русе био забрањен због слепе примене правила, а од сутра — нова правила

CC BY-SA 2.0 / Sam Nabi / Дворац Венсен
Дворац Венсен - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Одлука да се Русима забране посете средњовековног дворца Венсен у Паризу је последица неселективне примене правила, усвојеног након почетка специјалне операције Русије у Украјини по питању војних објеката, саопштила је Спутњику прес служба Министарства одбране Француске.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ово је неселективна примена правила, усвојеног у фебруару због почетка рата у Украјини, по питању свих војних објеката. Разуме се, оно се не може једнако примењивати и кад је реч о стратешким објектима, тако и местима која су отворена за јавност, као што су музеји“, објаснили су Спутњику из Министарства.
Према наводима, као изговор се користи објашњење да се тамо чувају нека архивска документа Министарства одбране Француске, која би могла, по мишљењу тамошњих становника, да привуку пажњу руских држављана.
Прес служба је додала да је француски министар одбране Себастијан Лекорну због тога затражио да се запосленима на јавним местима разјасни ово правило, како би се у будућности избегли слични инциденти.
Како је за Спутњик накнадно потврдио војни службеник у музеју, држављанима Русије ће поново бити омогућен улаз од среде, 10. августа.
Раније је агенција „Франс Прес“, позивајући се на изворе саопштила да је грађанима Русије ограничена посета дворцу Венсен на југоистоку Париза због специјалне операције у Украјини. Према његовим подацима, две Рускиње нису могле да уђу у дворац због тога што су руске држављанке.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РУСИЈА
Захарова о скандалу „Шанела“: Некад са нацистима, данас против Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала