- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Америка и ЕУ су саме себе поклопиле, стране компаније су остале у Русији

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Уђи у базу фотографијаРуска Државна дума у Улици Охотни рјад
Руска Државна дума у Улици Охотни рјад - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Већина страних компанија није престала да послује у Русији, написао је на Телеграму председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према његовим речима, без обзира на невероватне притиске, уцене и санкције 77,6 одсто од 1.382 стране компаније је остало у Русији.
„Вашингтон и Брисел су сами себе поклопили. Политика санкција је довела до раста цена, инфлације и дефицита енергената“, подвукао је Володин.
Он је навео да стране компаније нерадо одлазе са руског тржишта, јер им то не доноси само трошкове, већ и смањује изгледе за повратак.
Након почетка специјалне операције Русије у Украјини 24. фебруара, бројне западне земље увеле су санкције Русији. Као одговор на то, и Москва је увела реципрочне мере према одговарајућим државама. Европска унија је увела већ седам пакета санкција уључујући ембарго на угаљ и нафту.
У Кремљу су санкције окарактерисали као економски рат какав се још није догодио. Као што је раније истакао председник Русије Владимир Путин, политика одвраћања и слабљења Русије је дугорочна стратегија Запада, али санкције су задале озбиљан ударац целој светској економији.
Бумеранг антируских санкција и зашто Запад страда од сопственог економског рата против Русије биле су и теме емисије Нови Спутњик поредак:
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
РУСИЈА
Путин потписао указ о реципрочним мерама: Стоп пословима са странцима из непријатељских земаља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала